Mat & Dryck, Recension

Berns Asiatiska

Vår plan från början var att äta middag på hotellet, men tur i oturen var hotellets restaurang fullbokad. Då konserten var på Berns Salonger så valde vi istället att boka bord på intilliggande Berns Asiatiska.
Vi blev visade till bordet direkt, om man vill ha lite avskilt bord så är det nog svårt om man inte är ett större sällskap.
Självklart hade vi skummat igenom menyn och priserna innan vi bokade bord, så att vi inte skulle behöva diska för att kunna betala notan.
Prisklassen var inte så överdrivet dyr, speciellt inte för att vara i city i Stockholm.
Menyn var lagom stor och hade något “för alla”, med förutsättning att man tycker om asiatisk mat.

Jag började med en fördrink, en Herbs & Apple. Den serverades i ett champagneglas med en matsked av frysta örter och toppades vid bordet med cava. Den var väldigt spännande.
Och jag blev minst sagt sugen på att försöka göra en liknande hemma. Så har googlat runt en massa och kommit fram till att under semestern kommer jag att försöka mig på att göra granita.
Jag önskar vi var ute och åt på restaurang oftare, jag försöker inbilla mig att det blir lättare att välja från menyn då. Hur som helst så valde jag Chicken Satay, tänkte att det var en klassiker som är svår att misslyckas med och till det ett friskt vitt vin.


Mitt val gjorde mig inte besviken, den var fantastisk. Och jag som hatat både koriander och mynta har nu blivit dessa förälskad i båda. Jag har ätit många Chicken Satay i mina dagar, men denna slår alla med hästlängder.
Efterrätt finns det alltid plats för, i alla fall för mig. Jag valde en chokladmousse med glass och havssalt. Den var verkligen god. Det söta som mötte det salta.
Denna dessert inspirerade mig till att göra en glass här hemma med vanilj, kolasås, jordnötter och havssalt. Ett recept ni måste testa om ni gillar blandningen av sött & salt.

 

 

 


Istället för en kopp kaffe på maten tog vi en Frozen Kaffe Karlsson, jag är inte förtjust i apelsinlikör, och blev det inte efter denna drink heller, men den smakade i alla fall bättre kall än varm.
Jag är imponerad av restaurangens inredning, servicen och maten. Jag går mer än gärna hit igen. Det enda jag kan känna drar ner min rankning är att de inte känns så intimt och att ljudet studsar ganska bra med tanke på takhöjden.

Berns Asiatiska

9.6

Mat

9.5/10

Dryck

9.5/10

Priser

9.0/10

Service

10.0/10

Atmosfär

10.0/10

Pros

  • Mysig atmosfär
  • Bra läge
  • Lagom prisklass

Cons

  • Ljudnivå
  • Trångt mellan borden