Hem & Inredning, Mat & Dryck, Vardag

Klimatförändringar


Klimatförändringar eller vanlig svensk sommar? Oavsett så har jag längtat & väntat på ett riktigt åskoväder så luften kunde rensas & att den där kvava äckelluften försvann.
Tyvärr så försvann inte kvava luften men vilka åskoväder det dragit in över Västerås sista dagarna. Underbart.
Sen härligt underbart ösregn.

I början av veckan så sov jag som en stock när ovädret drog in över Mälaren, men i förrgår satt jag på min balkong med ett glas vin & spanade in himlens skådespel.
Det sägs att det är de små sakerna som gör en äkta lycklig, kan nog ligga en del sanning i det.
För i onsdags så åkte jag iväg med en kollega efter jobbet, vi åkte en sväng ut till Skultuna Mässingsbruk, vi hade förhoppningen att vi i alla fall kunde hitta något litet att handla.
Men priserna var över min plånbok, ganska långt över dessutom.

Jag förälskade mig dock i ett Snorkfröken-set, de va en viss igenkänningsfaktor i det. Hon stod där framför spegeln i bikini med sin söta Muminmage. Och sen lite läppstift, ja ni ser ju själva.
Dock så brukar Söderkisen referera mig till Lilla My, och hon är ju elak, så det är väl klart, haha. Skämt åsido. Jag var väldigt sugen på att köpa det, men nästan 500kr för ett ”barn-set”, fungerar inte med hushållets nuvarande ekonomi. Men jag lägger det i önskelistan till min födelsedag.

Efter att ha strosat runt i butikerna så tog vi oss till Å-caféet, kan tillägga att det var ett tropiskt klimat inne i butikerna och en del folk så det var fantastiskt att sätta sig i skuggan på uteserveringen. Vi tog varsin räkmacka & en kopp kaffe, hade önskat att de hade haft öppet längre, det blev en ”snabbfika”.

Räksmörgåsen var god, men kanske inte den bästa jag ätit för det priset, men å andra sidan det är högsäsong & det har varit en annorlunda sommar.
Om ni är i krokarna i Västmanland så ska ni absolut kika förbi Skultuna Mässingsbruk, men jag skulle göra det när det inte är semestertider eller juletid, det känns som de kanske höjt lite priser för att semesterfirarna ska spendera & andra sortering av gjutjärn såg jag inte skymten av vilket var tråkigt.
Det var i alla fall en väldigt mysig avstickare i jobbvardagen. Och på torsdagen blev det också en avstickare till Köping, men mer om det i ett annat inlägg.

Hoppas du får en bra helg.
Jag är slut efter veckan så telefonen är avstängd och jag ska ta den här helgen till återhämtning.