Mat & Dryck, Teknik, Vardag

Ett långt kvartal och lite till

Hej, det var längesen, väldigt längesen. Ett nytt år är här, pandemin är ”borta”, snarare restriktionerna och ett krig har utbrutit i Ukraina. Någonstans hade jag väl en liten förhoppning om att mänskligheten skulle vara lite mer ödmjuk efter pandemins alla jävligheter, men jag hade fel.
Jag har tänkt att köra en liten recap från senaste perioden, vissa saker kommer det enskilda inlägg framöver, men hoppas du har lust att hänga med.

Jul och nyårshelgen

Jag jobbade under julhelgen och det gick ganska smärtfritt, det var lite vemodigt, men hemma så passade på att njuta av både julmusik, pepparkakor, julskinka och julmat så fort jag var ledig. Söderkisen fick fira julen hos mina föräldrar medan jag jobbade, i julklapp så fick han ett Nintendo Switch Lite New Horizon Edition, jag själv blev hooked på Animal Crossing sent i höstas så kände att jag ville ha en ”kompis” att spela med. I mellandagarna passade jag dessutom på att köpa en Oculus Quest 2, bland de bästa köpet jag gjort förövrigt. Om Oculus kommer de ett helt inlägg sen vill jag lova.

Nyårshelgen var jag i alla fall ledig, vi köpte ”färdig” mat. Eller rättare sagt en förberedd Nyårskasse från Ica Kvantum, de var toppen. Sen spelade vi Idiotkunskap och Animal Crossing medan vi åt ost och kex. Tolvslaget hade vi tänkt att gå ut på bryggan och fira, men de var vi inte ensamma om så vi höll oss inne med katten & räknande ner tolvslaget i New Horizon istället.

Nytt år, ny tid

Under de få lediga dagar vi hade tillsammans så försökte vi hinna med att hitta på lite saker som vi tänkt göra men skjutit på, vi bjöd mamma och pappa på finsk julskinka med kokt potatis och vinbärsgelé, spelade den årliga Julbowlingen, pokalen har numera Söderkisen, jag tog äntligen tag i det där med synundersökning och efter 2 veckor så hade jag två par nya glasögon och ett par solbrillor.

Mitt 10 åriga jag gav efter och jag inhandlade en Magic Mixies Cauldron, jag vet att jag närmar mig 37 år, men jag kommer nog aldrig bli för gammal för leksaker. Även den kommer få ett eget inlägg, för det är den värd. Fick ett presentkort på klippning förra året & äntligen har jag efter många ombokningar nyttjat den.

Passade på när jag hade en fridag, va hos frisören på förmiddagen, tog en promenad i stan, åt lunch på Centralstationen och sen tog jag tåget till Köping. Första kvartalet av året har redan passerat, när restriktionerna var förbi så tog kriget över. Det är en konstig tid vi lever i, man får försöka njuta av de tillfällen som ges och ta vara på den tiden man behöver för sig själv. Jag känner mig ganska överväldigad av alla intryck de senaste månaderna, de leder till att jag isolerar mig. Vårdepressionen är ett faktum oavsett pandemi eller andra omständigheter.

Om du orkat läsa hela det här inlägget så vill jag tacka dig så hemskt mycket och tipsa lite om att Anmälan till nyhetsbrevet är öppet, ge det en chans, om du vill.
Och tills vi hörs igen, ta hand o dig!