Recension, Resor & äventyr

Clarion Hotel Sign

Jag bor väldigt sällan på hotell, så när jag väl gör det så vill man ju att det ska kännas lite ”extra lyxigt”, inte att det ska finnas extravaganta grejer men det ska verkligen kännas som en fristad.
I juni när vi skulle till Stockholm för att se på Hanson så bokade Söderkisen en hotellnatt (på Clarion Hotel Sign) till oss för att slippa skuffas runt på ett tåg efter en lång och varm dag.

Vi kikade igenom vad som hade bra läge och bra betyg. Och eftersom det bara handlade om en natt så är vi inte så noga med att rummet ska vara stort eller lyxigt, men att hotellfrukost ingår.

Efter en väldigt lång tågresa, som vanligt så händer det något med tåget så fort man ska åka någonstans, så var det i alla fall inte lång promenad till hotellet.
Vi checkade in och tog hissen till rummet, ett Moderate dubbelrum aka Dubbel Economy.

Enligt beskrivningen på hemsidan:

Moderate dubbelrum har 17 välplanerade kvadratmeter. Ytan nyttjas väl, med en 160 cm bred DUX-säng, en generös skrivbordsyta, ljust badrum med dusch och fina materialval.
Ljust och bekvämt. Alla rum är utrustade med platt-tv, telefon, hårtork, strykjärn och strykbräda och fantastiska möbler från Skandinaviens främsta formgivare.

Vi möttes av AC på rummet vilket var väldigt trevligt denna varma dag.
När man väl bor på hotell så beställer jag gärna en flaska cava som väntar på rummet, som jag nämnde, man vill ju gärna känna av ”det lilla extra”.
Ett av glasen hade någon antagligen druckit Mimosa ur för juiceresterna satt kvar. Söderkisen är inte den som är den så han drack ur det glaset.

Badrummet var väldigt fint och väl städat, men tyvärr inte övriga delen av rummet. Smutsigt lakan, intorkade fläckar på både skrivbord och nattygsbord.
Rummet kändes som en hytt i en Finlandsfärja utan fönster, jo visst vårt rum hade ett stort fönster som var rakt in i en vägg, och det hade inte gjort mig något om inte även alla som använde sig av trappen såg direkt in i rummet.

Men minibaren var smidig och man kunde lätt betala med swish om man ville förfriska sig.
Frukosten hade vi bokat i förväg, något vi fick mail om. Det var sittningar på 30min, vilket kändes en aning stressigt.

Det var lugnt och tyst på hotellet under natten och man sov väldigt bra i sängen. AC-ljudet var inte heller något som störde.
Vi gick ner till frukosten vid vår bokade tid, stod då i kö för att bli hänvisade till nästa våning.
Bra att dom sprider ut gästerna men vi såg ju bara hur vår frukosttid på 30min försvann.

Frukosten var kanon, även om man hade allergier såsom laktos eller celiaki.
Stort utbud av både varmt, kallt, sött och salt. Hade önskat att vi inte stirrade oss blinda på klockan bara.
Hade gärna suttit i lugn och ro. Vi såg flera som satt där ni kom och även när vi lämnade, så jag vet inte om 30 minuters regeln hade med det bokade rummet att göra.

Jag har hört mycket om hotellet innan, men då i samband med Selma City Spa.
Nästan alla recensioner på nätet ger full pott, men när jag sökt lite mer efter vårt besök så känns det som att städningen varit den del som gästerna varit mest missnöjda med.

Hotellpersonalen i lobbyn var trevliga, hade önskat att de sagt att då tar ni hissarna till den här våningen för att komma till ert rum.
Rummet i sig var helt okej om vi bortser från städningen som gör att min känsla för hotellet sänks väldigt mycket.
Frukosten får full pott om jag bortser från 30min ”regeln”.

Skulle absolut kunna tänka mig att bo här igen då läget är fantastiskt, men jag önskar att det ser över städningen då flera gäster än jag själv känner att det inte skötts bra.

Clarion Hotell Sign

6.9

Läge

10.0/10

Prisklass

8.0/10

Renlighet

3.0/10

Rum

5.0/10

Frukost

8.5/10

Pros

  • Bra läge
  • Hjälpsam personal i lobbyn
  • Frukost
  • AC

Cons

  • Städningen